The Workplace of The Future: Well-being and Sustainability in the Work Environment

Ve čtvrtek 24. října 2019 se u nás na showroomu konal menší seminář pořádaný ve spolupráci s The Netherlands-Czech Chamber of Commerce (NCCC) a CBRE. Téma navazovalo na letošní ročník konference TechoCon a věnovali jsme se vizím budoucnosti pracovního prostředí. Cesta do budoucnosti kanceláří se zdá být plná snahy o spokojené, produktivní zaměstnance, kanceláře naplněné moderními technologiemi, chytrými řešeními a to vše šetrně k životnímu prostředí. 

Přednášejícími byli Filip Muška ze společnosti CBRE a Šimon Opekar ze společnosti TECHO. Na závěr celého odpoledne jsme vzali všechny návštěvníky na menší exkurzi po showroomu a do naší rozsáhlé výroby, kterou máme hned vedle.

Odkud budete pracovat zítra? 

Jistě jste si všimli, že tato témata jsou skloňována všude kolem nás. V práci trávíme čím dál více času, a tak se kanceláře musejí přizpůsobovat novým potřebám svých uživatelů. Generace mileniálů, která vstoupila na pracovní trh, jej silně ovlivňuje. Během několika let se z ní stane nepočetnější skupina lidí v produktivním věku. Jejich touha po volnosti a flexibilitě nezůstává pouze ve sféře osobního života, ale plně se přenáší i do prostředí pracovního. 

Svět kanceláří se v posledních letech výrazně změnil. Mnoho firem mění standardní kanceláře v místa, kde se zaměstnanci cítí komfortně. Kde mohou spolupracovat, být proaktivní, produktivní a zároveň odpočívat nebo sportovat. Důležitou roli zde hrají moderní technologie, které celý proces značně urychlují. Technologie mohou být příležitostí pro nás pro všechny, ale musí se využívat smysluplně. Sběr a analýza dat jsou užitečná jedině v případě, že s nimi dokážete správně pracovat a poté je využijete pro nová řešení. Například ve velkých kancelářích dnes není neobvyklé si zamluvit zasedací místnost nebo třeba místo na parkování přes aplikaci ve vašem telefonu klidně z domova od ranního šálku kávy.  

Odkud budete pracovat v roce 2030?

Co pro vás můžeme udělat?

Dejte nám vědět