TECHO úspěšně prošlo auditem EICC, který potvrzuje společensky odpovědné chování firmy

Vydáno dne: 21.5.2014

PRAHA, 21. května 2014 – Společnost TECHO, výrobce a dodavatel kancelářského nábytku a interiérů, jako třetí organizací v České republice úspěšně prošla auditem, který provádí sdružení EICC (Electronic Industry Citizenship Coalition). Audit potvrdil společensky odpovědné chování společnosti vůči zaměstnancům, zákazníkům, subdodavatelům i životnímu prostředí.

„Těší mne, že naše společnost v rámci auditu EICC uspěla a zařadila se mezi tři firmy v České republice, které auditem úspěšně prošly. Chápeme to jako potvrzení vysoké kvality námi poskytovaných služeb a výsledek kontinuální snahy o to být společensky odpovědnou firmou, která již od prvopočátku dbá na to, jaký dopad nejenom na okolí má její podnikání,“ říká Jiří Kejval, generální ředitel společnosti TECHO.

TECHO, jako oficiální dodavatel nábytku pro řadu nadnárodních společností, které jsou členy EICC, považovalo za samozřejmost účastnit se auditu a zvýšit tak kredit pro budoucí spolupráci nejen pro region EMEA. Na audit se připravovalo ve všech oblastech práce, zdraví a bezpečnost, životní prostředí, obchodní etika a systém řízení. Jednou z úprav bylo zřízení funkce firemního ombudsmana. Nezávislí auditoři mj. zjišťovali, jak jsou zaměstnanci spokojeni s pracovními podmínkami, ověřovali smlouvy se subdodavateli apod.

„Bylo pro nás výzvou pozvat, jako jedni z prvních v České republice, zkušené auditory ze sdružení EICC, kteří nás nasměřovali k nastavení lepšího prostředí pro zaměstnance a obchodní etiky vůči našim partnerům. Díky provedenému auditu jsme nalezli prostor pro rozvoj naší společnosti, kterého jsme rádi využili.“ potvrzuje Erik Doubner, Head of key account department.

Koalice EICC  sdružuje více než 40 společností z oblasti elektroniky a informačních a komunikačních technologií (ICT) a jejich dodavatelů po celém světě. Koalice stanovila kodex chování, který podporuje účastníky v tom, aby jednali nad rámec zákonné shody, čerpali z mezinárodně uznávaných norem, a to za účelem prosazování společenské a ekologické zodpovědnosti a obchodní etiky. Mezi členy koalice EICC patří např. společnosti Adobe Systems Incorporated, Apple, Inc., Cisco, Dell Inc., Garmin Ltd, Hewlett-Packard, IBM Corporation, Lenovo, Lexmark, Oracle America, Inc., Philips, Samsung, Sony Corporation, Tom Tom International BV, Western Digital aj.

Společnost TECHO má propracovanou politiku sociální odpovědnosti, které se kontinuálně věnuje. TECHO je držitelem celé řady prestižních certifikátů a ocenění, které dokládají kvalitní podnikatelskou činnost této firmy. Týkají se například řízení jakosti, životního prostředí (Environmental Product Declaration – EPD), ochrany zdraví a bezpečnosti při práci nebo ověřování původu dřevní suroviny (Chain of Custody – C-o-C). V neposlední řadě je TECHO členem celosvětového sdružení FISP (Furniture Industry Sustainability Programme), které sdružuje ekologicky odpovědné producenty.

Informace pro média:

O společnosti

TECHO, a.s., patří k předním evropským výrobcům a dodavatelům kancelářského nábytku a je jednou z největších společností v České republice, která poskytuje komplexní služby v oblasti výstavby komerčních interiérů na klíč (tzv. fit-out řešení) pro celou řadu nadnárodních i lokálních firem v Evropě a na Blízkém východě. Společnost je od roku 2008 součástí nizozemské skupiny Royal Ahrend NV, která patří mezi tři největší výrobce kancelářského nábytku v Evropě. Klientelu společnosti tvoří významné bankovní domy, finanční ústavy, mezinárodní společnosti, vládní organizace a veřejné instituce. Její pobočky dnes najdeme ve Velké Británii, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Rumunsku, Chorvatsku, Rusku, Gruzii, na Ukrajině a také v Číně a ve Spojených arabských emirátech. Podnikatelské aktivity TECHO však sahají i do exotičtějších oblastí, například do africké Nigérie a Gabunu či na karibský ostrov Trinidad.

V případě zájmu o bližší informace, prosím, kontaktujte:

Stance Communications, s.r.o.

Iveta Černá