Skupina TECHO zaznamenala 15% nárůst obratu oproti plánu, export představoval 70 % tržeb

Vydáno dne: 2.3.2015

PRAHA, 2. března 2015 – Skupina TECHO, český výrobce a dodavatel kancelářského nábytku a interiérů, dosáhla v roce 2014 obratu v celkové výši 1,5 miliardy Kč, což je o 15 % více, než byl původní plán skupiny. Provozní zisk (EBIT) činil 46 milionů. TECHO je dlouhodobě úspěšné na zahraničních trzích, odkud loni plynulo 70 % tržeb z nábytku vyrobeného v pražském závodě.

Vedle trhů, kde je společnost tradičně silná, jako je Česká republika, Slovensko či Velká Británie, se mimořádně dařilo pobočce v Rumunsku. Ta zdvojnásobila obrat, který tak činil 18 % obratu v rámci celé skupiny. Zároveň také čtyřikrát zvýšila svůj zisk. Tržby rostly významně i v Německu, Polsku, Maďarsku a Francii. Mimo Evropu je pro TECHO kromě Ruska klíčový také africký trh.

„V Africe, kde působíme přes 15 let, se nám daří nejen udržet vybudovanou pozici, ale také rozvíjet nové projekty. V průběhu první poloviny roku plánujeme dokončit zatím naši největší zakázku na africkém kontinentu pro National Microfinance Bank v Tanzanii,“ říká Jiří Kejval, generální ředitel společnosti TECHO.

Rozhodující podíl na ekonomickém výsledku skupiny TECHO mají realizace pro klíčové zákazníky. V minulosti se jednalo o klienty z bankovního a pojišťovnického segmentu, aktuálně převažují zákazníci z automobilového a farmaceutického průmyslu.

„V letošním roce je pro nás prioritou udržet růst v oblasti klíčových zákazníků. Velký obchodní potenciál vidíme v Rusku a v Německu. Cílem pro letošní rok je zvýšení obratu a především zisku, a to hlavně prostřednictvím efektivnější struktury a komunikace,“ nastiňuje budoucnost Kejval.

Informace pro média:

O společnosti
TECHO, a.s., patří k předním evropským výrobcům a dodavatelům kancelářského nábytku a je jednou z největších společností v České republice, která poskytuje komplexní služby v oblasti výstavby komerčních interiérů na klíč (tzv. fit-out řešení) pro celou řadu nadnárodních i lokálních firem v Evropě a na Blízkém východě. Společnost je od roku 2008 součástí nizozemské skupiny Royal Ahrend NV, která patří mezi tři největší výrobce kancelářského nábytku v Evropě. Klientelu společnosti tvoří významné bankovní domy, finanční ústavy, mezinárodní společnosti, vládní organizace a veřejné instituce. Její pobočky dnes najdeme ve Velké Británii, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Rumunsku, Chorvatsku, Rusku, Gruzii, na Ukrajině a také v Číně a ve Spojených arabských emirátech. Podnikatelské aktivity TECHO však sahají i do exotičtějších oblastí, například do africké Nigérie a Gabunu či na karibský ostrov Trinidad.

V případě zájmu o bližší informace, prosím, kontaktujte:

Stance Communications, s.r.o.

Štěpán Dlouhý, Account Manager