Preciosa lighting & Ahrend showroom

JIŽ MNOHO LET SE ZABÝVÁME DESIGNEM INTERIÉRŮ KOMERČNÍCH A VEŘEJNÝCH BUDOV, KANCELÁŘÍ, BANK, NEMOCNIC AD. KDYŽ NASTAL ČAS NA RENOVACI NAŠEHO SHOWROOMU, ROZHODLI SE MU DODAT TROŠKU TŘPYTIVÉ ELEGANCE PROSTŘEDNICTVÍM ATRAKTIVNÍHO KŘIŠŤÁLOVÉHO SVÍTIDLA A S DŮVĚROU JSME OBRÁTILI PRÁVĚ NA ODBORNÍKY ZE SPOLEČNOSTI PRECIOSA LIGHTING.   

Crystal forest

Umění je jedním z hlavních motivů objevujících se v našich interiérech. I náš showroom je v podstatě uměleckou galerií. 

Vzhledem ke skladbě celého interiéru bylo svítidlo umístěno netradičně mezi vstupní dveře. „To, co se zpočátku jevilo jako překážka, se nakonec ukázalo být velkým plus, protože svítidlo se v tomto prostoru stává uvítacím symbolem,“ popisuje architekt Matěj Kosík z ateliéru Červený Klobouk, jenž navrhl modernizaci vstupní části. Pozornost návštěvníků zde poutá působivá světelná instalace Crystal Forest od mistrů sklářů ze společnosti Preciosa Lighting. Svítidlo vyvolává dojem třpytivého proudu křišťálu a světla. Skládá se z více než 900 tyčí s trojúhelníkovou podstavou z čirého a matného křišťálu. Tyto komponenty září díky 12 zdrojům světla umístěným na černém rámu. Přírodní vyznění instalace podporuje také zelená zeď tvořená živými rostlinami.

Příroda byla studnicí inspirace umělců po celá staletí. I první generace mistrů sklářů tvořila svítidla na základě motivů objevujících se v přírodě. Touha napodobovat tyto motivy, interpretovat je a ztvárňovat současným designem stojí i za neotřelou instalací Crystal Forest.

Co pro vás můžeme udělat?

Dejte nám vědět